Käyttöohjeita

Linkit

Oikean reunan listassa on linkkejä niin aikakausjulkaisuihin, tutkimuskeskuksien ja tutkimusryhmien sekä järjestöjen sivuille sekä hyödyllisten resurssien äärelle. Tällä hetkellälista painottuu kognitiiviseen musiikkitieteeseen, mutta tarkoitus on lisätä listaan myös muita tutkimussuuntia koskevia linkkejä. Näistä linkeistä Ohio State Universityn musiikin laitoksella David Huronin ylläpitämä Music Cognition Resource Center on erittäin hyödyllinen, ja sen takaa löytyy täydellisemmät linkit niin järjestöihin, lehtiin, tutkimusryhmiin, kursseihin, ohjelmistoihin kuin yksittäisiin tutkijoihinkin.

Tiedonhaussa nämä linkit voivat olla hyödyllisiä – varsinainen tiedonhaku tietysti kannattaa tehdä kirjaston tietokannoista tai internetin hakukoneilla, sillä linkkilista on tietysti auttamatta puutteellinen.

Tiedonhaku tästä blogista

Helpoin tapa löytää relevantit kirjoitukset on klikkailla oikeanpuoleisen palstan aihepilveä. Mikäli juttu liittyy johonkin tiettyyn kurssiin, laitan sen aiheeksi ko. kurssin koodin. Näin yhdellä klikkauksella löytää kaikki tiettyä kurssia koskevat jutut. Lisäksi juttuja voi hakea päivämäärän perusteella tai avoimen tekstihaun avulla.

Kommentit

Kommentit ovat erittäin tervetulleita. Ehdotuksia kirjoitusaiheiksi tai vaikka listaan lisättäviksi linkeiksi voi lähettää, samoin kuin tietysti mielipiteitä ja kommentteja itse jutuista. Kursseja tai suorituksia koskeva palaute kannattaa lähettää suoraan sähköpostilla tai Korpin tai Optiman kautta, ja varsinainen kurssipalaute laitoksen kurssipalautesivun kautta.

Copyright

Tämän blogin sisältö on suojattu Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 lisenssillä. Tämä tarkoittaa sitä, että sisältöä ei saa luvatta käyttää kaupallisiin tarkoituksiin, mutta sitä saa toki lainata ja muokata, kunhan muokattu “tuote” jaetaan edelleen vastaavalla lisenssillä. Lainattaessa pyydetään mainitsemaan lähde, normaalin tieteellisen käytännön mukaan. Pyrin vastaavasti varmistamaan, että tähän blogiin linkkaamani sisällöt eivät riko tekijänoikeuksia, joskin esim. juttuihin linkatun YouTube-videon osalta näiden selvittäminen on hankalaa ellei mahdotonta, ja näissä tapauksissa voinkin vain olettaa, että videon voi jakaa edelleen, kuten YouTuben käyttösäännöt mahdollistavat. Muuten linkitetyn sisällön uudelleenjulkaisuun täällä pyrin hankkimaan luvat alkuperäisiltä oikeudenhaltijoilta, siinä määrin kuin ei kyse ole vain lainauksesta tai sitaatista, joihin ei lupaa tarvita.


Creative Commons License

Disclaimer

Mainitaan nyt vielä varmuuden vuoksi, että mikäli jossain vaiheessa tulen esittäneeksi mielipiteitä, ovat ne vain omiani, ei minkään edustamani tahon virallisia kantoja. Tämä blogi ei myöskään ole Jyväskylän Yliopiston virallista julkaisutoimintaa tai yliopiston tuottamaa tai hyväksymää oppimateriaalia, vaan omaa, yksityistä ja paikoin tarkastamatonta tuotantoa, jossa voi olla virheitä tai se voi olla hyödytöntä tai tasotonta. Vastuu näistä ongelmista on minun, ei yliopiston tai laitoksen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s