Lukuvuosi 2008-2009

Blogitauko päättyy… nyt, ja samalla julistetaan jo uusi lukuvuosi ainakin verkossa alkaneeksi. Korpissa on jo vilinää jakurssit täyttyvät kovaa vauhtia ilmoittautuneista.

Uusille tutuille ja vanhoillekin pari sanaa tästä blogista ja sen tarkoituksesta – eksyitte ehkä tänne siksi, että tämä on merkitty Korpissa kaikkien kurssieni verkkosivuksi. Viime vuonna tämä oli vielä suht vähällä käytöllä, tänä vuonna on tarkoitus kirjoittaa tänne enemmänkin.

Aloitan siitä, mitä tämä ei ole… Kurssi-ilmoittautumiset hoidetaan Korpissa, tämä ei ole siinä mielessä virallinen tiedotuskanava, että kurssikuvaukset ja muu virallinen tieto kurssien laajuuksista jne. löytyy parhaiten Korpista. Tähän liittyen, vinkki Raution Riitalta: jos on hankaluuksia löytää kurssia Korpista, kannattaa naputella kurssin koodi Googleen, Korpin ilmoittautumissivu on useimmiten ensimmäinen osuma!

Jokaisella kurssilla on myös oma Optima-sivunsa, jonne kaikki kurssille Korpin kautta ilmoittautuneet lisätään automaattisesti. Optimaan tulee jakoon kaikki kurssin kirjallinen materiaali sekä luentodiat jne. Kurssin aikataulu löytyy myös parhaiten Optimasta. Korpin kalenterin ja Optiman ollessa ristiriidassa Optima on ylin auktoriteetti, koska Korpin kalenteriin muutosten tekeminen (luentojen peruuttaminen ja siirtäminen jne.) on joskus hankalaa.

Postaan tänne blogiin osan luentomateriaalista, lähinnä sen osan, minkä tuotan itse. Lisäksi on tarkoitus kirjoitella tutkimukseen liittyvistä asioista ja toivottavasti myös käydä keskustelua sekä opetukseen että tutkimukseen liittyvistä asioista

Viimeisempänä vaan ei vähäisempänä on tietysti se, että blogin kommenttiominaisuutta voi käyttää myös palautteen antamiseen. Palautetta voi antaa anonyymisti, kommentoijien tiedot eivät näy minulle enkä aio niitä kaivellakaan. Kaikki palaute, niin positiivinen kuin negatiivinenkin on tarpeellista ja sillä on vaikutusta kurssien sisältöön jatkossa. Toki laitoksen verkkosivujen palauteboksia voi myös käyttää, samoin on tärkeää vastata kurssien yhteydessä kerättävään palautteeseen. Mutta tämä mahdollisuus on siis myös olemassa.

Oikein hyvää lukuvuotta kaikille, odotan ainakin itse jo innolla uutta vuotta ja uusia kursseja. Ensimmäinen luento onkin sopivasti heti maanantaina 8.9. klo 8. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s