Brain Tuning

Terveiset Helsingistä ja Brain Tuning -projektin Music, emotions, and brain plasticity -workshopin jälkimainingeista. Puolitoistapäiväinen kokoontuminen oli mielenkiintoinen ohjelmaltaan, näinkin lyhyeen tapahtumaan oli saatu varsin laaja kattaus esityksiä ja postereita musiikin kognitiivisen neurotieteen eri alueilta.

Stubblaisittain jäsenneltynä kolme huomiota: 1) Emootioiden tutkimusta haittaa suuresti se, että meillä ei ole emootiolle sellaista määritelmää (saati mallia), joka olisi laajalti hyväksytty. 2) Aivotutkimusmetodien rajoitukset (tai kenties joissain tapauksissa tutkijoiden ajattelemattomuus?) johtavat yhä helposti siihen, että musiikilliset muuttujat operationalisoidaan epätarkoituksenmukaisesti – käytetään kamalan kuuloisia, keinotekoisia MIDI-melodioita ja rakennetaan muuttujia länsimaisen, klassisen, tonaalisen musiikin “sääntöjen” varassa. 3) Hyvissä tutkimuksissa yhdistellään ennakkoluulottomasti behavioraalista, neurotieteellistä ja mallinnusmetodologiaa sekä esimerkiksi laadullisia ja määrällisiä analyysitapoja.

Mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä konferenssi – kiitokset järjestäjille! Odotan innolla, mitä tapahtuukaan musiikki ja tunteet -teemapäivänä 9.5.!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s