Musiikkia tiedelingossa

Areena_logo Yksi YLE:n parhaista podcasteista on Tiedelinko – tiedemakasiiniohjelma, jossa on haastatteluita, juttuja ja uutisia tieteenalojen laidasta laitaan. Ohjelmassa on käsitelty musiikintutkimusta useaan otteeseen, ja monet huippuyksikön tutkijoista ovat olleet radioaalloilla kertomassa tutkimuksistaan.

Viimeaikaisissa jaksoissa on kuultu mm. Miika Lemistä puhumassa musiikin aivotutkimuksesta EEG:n avulla (jakso Musiikin tutkimusta aivoissa ja konserttisaleissa) sekä Minna Huotilaista ja Riia Milovanovia puhumassa musiikin vaikutuksista tarkkaavaisuuteen ja vieraiden kielten oppimiseen (jakso Muikkukantojen kehityksestä, jossa segmentti näistä aiheista). Ohjelmat ovat YLE Areenassa vain rajatun ajan, joten kannattaa laittaa tuo podcast tilaukseen ja seurata tiedeuutisia huippuvuorilta musiikin havaitsemisen kautta Jane Austeniin.

(Kertoo ehkä jotain siitä, miten radionkuuntelu on muuttunut, että vasta näitä linkkejä hakiessani tulin edes ajatelleeksi, että kyse on YLEn Radio Ykkösen ohjelmasta. En itse asiassa edes tiedä, mitä radiokanavia YLEllä ylipäänsä on… Selaan vain Areenaa aihepiiri ja ohjelma kerrallaan. Vieläkään mulla ei ole hajua siitä, milloin Tiedelinko oikeasti esitetään radiossa, koska kuuntelen näitä tosiaan podcasteina, jotka päivittyvät iPodiin aina akkujen lataamisen yhteydessä.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s