Lukuvuosi 2010-2011

Puolukat Uusi lukuvuosi on alkamassa ja kurssit käynnistymässä. Musiikkitieteen uusi, uljas vuosi pyörähtää todenteolla käyntiin keskiviikon (8.9.) infotilaisuuden myötä. Heti koko laitoksen infon jälkeen klo 10, uusi professorimme Tuomas Eerola ja lehtori Riitta Rautio tapaavat opiskelijoiden kanssa. Asialistalla on paitsi yleistä infoa lukuvuoden opinnoista, myös muuta juttua tieteenalan tilasta ja tulevaisuudesta — musiikkitiede Suomessa täyttää 100 vuotta ensi keväänä!

Laitoksen verkkosivuille on laitettu taas paljon tavaraa opiskelusta, mm. musiikkitieteen opetusohjelma löytyy sivuilta. Jos tuosta ohjelmasta ei jostain syystä löydy sitä kurssia, joka opetussuunnitelman mukaan opintoihin kuuluisi, kannattaa käyttää joko Korpin tai Googlen hakua ja etsiä kurssia suoraan kurssikoodilla – tuo laitoksen sivujen opetusohjelmalistaus on automaattisen haun tulos, ja jos kurssin Korppi-sivulta puuttuu rasti tietystä kohtaa, se ei haussa näy, vaikka kurssi olisikin asianmukaisesti “olemassa”.

Olemme tehneet jälleen aiempaa kovemmin töitä varmistaaksemme, että kurssit aikatauluineen löytyisivät ajoissa Korpista. Pääsääntöisesti koko laitoksen opetus olikin Korpissa jo ennen juhannusta ja kursseille on voinut ilmoittautua elokuun alusta alkaen. Jonkin verran ohjelmaan tulee vielä korjauksia, kun ennakoitua suositummiksi osoittautuneita kursseja yritetään siirtää suurempiin saleihin, ja kun eri oppiaineiden välistä yhteensovitustyötä vielä tehdään. Ajantasainen tieto kunkin kurssin ohjelmasta ja aikatauluista yritetään saada mahdollisimman pian Korppiin, ongelmatapauksessa kannattaa kysyä suoraan kurssin opettajalta.

Tiedonvälitystä toivottavasti helpottaa se, että otamme laitoksella nyt laajasti käyttöön Korpin suoman mahdollisuuden luoda kullekin kurssille oma sähköpostilista, jonka kautta opettaja voi tehokkaasti pitää yhteyttä kurssilaisten kanssa. Näin myös yksittäisiä kursseja koskeva viestittely pysyy pois musa-listalta, mitä samalla toivottavasti parantaa myös musa-listan tehoa koko laitoksen asioita koskevana viestikanavana.

Itse pääsen musiikkitieteen meininkiin mukaan vasta ensi viikolla – tällä viikolla on vuorossa visiitti Leipzigiin, Max Planck -instituuttiin. Aiheena Human Cognition and Neuroscience -yksikön järjestämässä workshopissa on “New Perspectives on Joint Action and Task Sharing”. Mielenkiintoinen aihe, ja on mukavaa, että pääsen kutsuttuna puhujana tällaiseen pienelle ydinporukalle suunnattuun tapaamiseen. Kesän jättikonferenssi Seattlessa oli toisella tavalla hieno kokemus, mutta tällaisissa pienissä, aiheeltaan fokusoidummissa tapaamisissa voidaan paljon konkreettisemmin edistää tutkimusyhteistyötä. Tätä formaattia puoltaa sekin, että ala on ns. nuori, ja siksi kaikki kutsutut ovat kaltaisiani “junnuja”, joilla on tutkijanuraa vielä runsaasti edessäpäin. Kirjoittelen raporttia tänne reissun jälkeen, livenä voi seurailla twiittejä, mikäli niitä innostukseltani ehdin kirjoittaa. 🙂

Kuva: Nuuksio – tuo seutulipun päässä oleva kansallispuisto. TH

1 thought on “Lukuvuosi 2010-2011

  1. Hyvä syksyn aloituksen yhteenveto. Tarjolla on poikkeuksellisen hyvä kattaus kursseja. Jopa niin laaja anti, että taitaa jäädä opiskelijoilta kirjatentit (e-tentteinä) tekemättä. Vielä kun saisimme kerättyä opinnäytetöiden ideoita keskitetysti jonnekin, onko sinulla ideoita tästä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s