Rytmitaputustutkimus

Rummutusta

HUOM! Kokeeseen on nyt saatu riittävästi koehenkilöitä, joten valitettavasti mukaan ei enää pääse. Kiitoksia mielenkiinnostanne!

 

 

Toteutamme syksyllä 2011 Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksella rytmitaputustutkimuksen. Tutkimus koostuu nettilomakkeella toteutetusta taustatietokyselystä ja pareittain suoritettavista helpoista rytmitaputustehtävistä. Taputustehtävät tehdään marras-joulukuussa Musiikin laitoksella Jyväskylässä. Koe on osa laajempaa sarjaa tutkimuksia, joissa selvitetään ihmisten väliseen synkronisaatioon ja rytmitaputukseen liittyviä asioita.

Ei-muusikoita tarvitaan!

Haemme tällä kertaa tutkimukseemme etenkin sellaisia koehenkilöitä, joilla ei ole erityistä musiikillista koulutusta ja jotka eivät harrasta laulua tai soittamista säännöllisesti. Iällä, sukupuolella tai koulutustaustalla ei ole merkitystä, kuitenkin koehenkilöiden tulisi olla kuuloltaan normaaleja.

Esimerkki taputuskokeen tehtävästä

Taputuskokeessa on joukko yksinkertaisia taputustehtäviä, joiden tekeminen ei vaadi lyömäsoittajan koulutusta tai muutakaan musiikillista taustaa. Tehtävissä taputetaan tasaista tahtia välillä tietokoneen tahdissa, välillä yksin, ja välillä toisen koehenkilön kanssa. Voit kokeilla tehtävää alla olevan äänitteen avulla. Klikkaa äänitiedosto soimaan, kuulet tasaista tahtia kilkuttavan tietokonepianon. Naputa sormella pöytää ja yritä pysyä mahdollisimman tarkasti pianon tahdissa. Vähän ajan kuluttua tietokone lopettaa, mutta jatka taputtamista ja yritä pitää alkuperäinen taputustaajuus mahdollisimman tarkasti. Lopeta vasta sitten, kun kuulet pimpelipom-äänimerkin.

Osallistu tutkimukseen!

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, täytä ensin taustatietolomake täällä. Taustatietolomakkeen täyttö kestää n. 5-10 minuuttia. Muistathan täyttää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä ja sopia ajan, jolloin pääset osallistumaan itse taputuskokeeseen. Taputuskokeet järjestetään Jyväskylän yliopiston Musiikin laitoksella, Musica-rakennuksessa (kartta), alakerran äänitysstudiossa. Taputuskoe kestää maksimissaan 45 minuuttia.

Kokeeseen osallistujat saavat kiitokseksi osallistumisestaan Finnkinon elokuvalahjakortin.

Lisätietoja kokeesta saat Tommilta sähköpostilla tai puhelimitse: 040 8054304.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s