Social eMotions Stoassa 24. ja 25. helmikuuta!

To dancers and a cello

Kaksivuotinen tutkimusmatkamme sosiaalisten tunteiden maailmaan on tulossa päätökseen. Projektin huipentumaksi luotu tanssiteos esitettiin viime syksynä Oulussa, ja tällä viikolla se esitetään kaksi kertaa Helsingissä, kulttuurikeskus Stoassa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun esitämme teoksen kunnon teatteritilassa–Oulun esityksemmehän oli Rotuaarilla ulkoilmanäyttämöllä. Stoan black box antaa nyt teokselle kunnolliset puitteet: Jarkon ja Johannan tanssi saa näyttämöllä selkeät kehykset, Ullan ja Iidan musiikki soi tilassa ja ympäröi katsojat, ja iltapäivän aurinko ei tällä kertaa pese Roberton projisointeja näkymättömiin.

Teos on siis duetto kahdelle tanssijalle, kahdelle sellistille ja yhdelle tutkijalle. Teoksessa yleisö pääsee äänestämään koreografian ja musiikin tunteellisen sisällön mobiilisovelluksen kautta. Näin yleisö voi halutessaan asettautua tunnetutkijan rooliin ja nähdä, miten tunteita ilmaistaan ja miten ne tarttuvat ja muuttuvat. Esityksen jälkeisessä yleisökeskustelussa voimme keskustella taiteellista ja tieteellistä otetta yhdistäneestä tutkimuksestamme enemmänkin.

Social eMotions -tanssiteoksen esitykset siis pe 24.2. ja la 25.2. klo 19:00 Kulttuurikeskus Stoassa. Kahden teoksen illassa nähdään myös Johanna Nuutisen hieno sooloteos Hatched.

Esityksiin saa lippuja ovelta sekä Lippupisteestä.

Leave a comment